در مطالعه حاضر، برای ترسیم نمودارها و شاخصهای سازگاری تجهیزات، از دامنه و مدت زمان افت ناگهانی ولتاژ که مشخصه های اصلی افت ناگهانی ولتاژ هستند، استفاده شده است. همچنین بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که، سایر مشخصه های افت ناگهانی ولتاژ (یعنی پرش زاویه فاز، عدم تعادل سه فاز ، نقطه آغاز موج، آغاز افت ناگهانی و بازیابی نیز در ارزیابی حساسیت تجهیزات به افت ولتاژ ولتاژ [1]) بسیار حائز اهمیت هستند. مدت زمان افت ناگهانی ولتاژ به عنوان فاصله زمانی بین نقطه آغاز موج و بازیابی [5] تعریف می شود. همچنین غالبا، مدت زمان افت با زمان رفع خطا مشخص می شود که تا حد زیادی به وسایل حفاظتی مورد استفاده توسط سازمان های برق در رابطه با سیستم قدرت وابسته است.
پرش زاویه فاز به عنوان اختلاف زاویه فاز بین ولتاژهای پیش از خطا و حین خطا تعریف می شود و می تواند به صورت مثبت یا منفی باشد. همچنین پرش زاویه فاز مثبت به این معناست که در طی ولتاژ خطا، زاویه فاز نسبت به ولتاژ پیش از خطا با تاخیر همراه است.
B. ارزیابی و پیش بینی افت ناگهانی ولتاژ
بر طبق بررسی های صورت گرفته، بهترین راه جهت ارزیابی عملکرد افت ولتاژ، نظارت بر ولتاژها در باس های سیستم قدرت می باشد. در صورت نیاز به داده های نظارتی دقیق، مدت زمان طولانی، معمولاً چندین سال نیاز است [10]. همچنین ممکن است مکان و نوع خطا بسته به شرایط جوی و موقعیت جغرافیایی بر حسب زمان متفاوت باشد. به علاوه شبکه های سیستم قدرت، به خصوص شبکه های توزیع همچنان در حال تغییر هستند (به طور مثال، تغییر توپولوژی شبکه، روش های مختلف تعمیر و نگهداری، فرسودگی تجهیزات). از اینرو، نتایج مبتنی بر ارزیابی های تاریخی میتواند ارزیابی نامعتبری از عملکرد افت ناگهانی ولتاژ را در اختیار قرار دهد [4].
روش پیشنهادی دیگر برای ارزیابی عملکرد افت ولتاژ از طریق رویکرد تصادفی مبتنی بر شبیهسازی کامپیوتری می باشد و برای ارزیابی افت ولتاژ در مرحله تنظیم سیستم قدرت بخصوص هنگامیکه ممکن است سیستم واقعی (یا بخشی از آن) هنوز وجود نداشته باشد و یا برای ارزیابی عملکرد افت ولتاژ برای سناریوهای مختلف عملیاتی و شرایط بارگذاری، مناسب ترین روش تلقی می شود. همچنین، برای دستیابی به داده های دقیق در زمینه افت ولتاژ نیازی به نظارت ها طولانی مدت نمی باشد که در کل مزایایی نسبت به رویکرد نظارت به شمار می آیند.
A. مفهوم و کاربرد آن
هر دو شرکت و مشتریان بایستی از عملکرد افت ولتاژ سیستم آگاه باشند. همچنین سازمانهای برق می توانند برای شناسایی باس ها یا خطوط بحرانی (ضعیف) به نحو موثری از این اطلاعات استفاده کنند. علاوه بر این، برای بهبود عملکرد بخشی از سیستم که مشتریان را با تجهیزات حساس تغذیه میکند، می توان اقداماتی نظیر ارتقای سیستم و/یا روشهای نگهداری و تعمیر مناسب را در پیش گرفت. همچنین برای کمک به مشتریان در انتخاب مکان برای یک کارخانه جدید یا در انتخاب تجهیزات مناسب برای یک فرآیند بحرانی می توان از اطلاعات مربوط به عملکرد افت ولتاژ باس نیز بهره گرفت.
D. ماهیت خطاهای سیستم قدرت
بر طبق بررسی های صورت گرفته، خطاها در یک سیستم قدرت دارای ماهیت تصادفی هستند و می توانند در هر بخشی از سیستم ایجاد شوند [16]. همچنین ممکن است، یک باس یا بخش خاصی از خط در معرض شرایط نامساعد محیطی یا جوی قرار گرفته و در نتیجه به بروز خطاهای جدی تر منجر شود. همچنین لازم به ذکر است که نرخ خطا در چنین مکان هایی بالاتر می باشد.
با توجه به نرخ خطای محاسبه شده، تعداد افت های مورد انتظار ناشی از خطا ها در امتداد خطوط عبور مرزی به صورت زیر محاسبه می شوند: